لینک سازی داخلی با استراتژی و تاثیر آن در سئو

لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی در حقیقت یکی از تکنیک های مهم لینک سازی، برای تقویت سئو سایت است که خیلی وقت ها به آن توجه نمی‌شود !

ما معمولا از انواع تکنیک های لینک سازی خارجی (بک لینک) برای ارتقای سئو سایتمان استفاده می‌کنیم و از تاثیر لینک سازی داخلی و داشتن یک استراتژی کارامد در این زمینه غافل می‌شویم.

لینک سازی داخلی چیست ؟

لینک های داخلی آن هایی هستند که یک صفحه سایت را به صفحه ای دیگر در همان سایت مرتبط میکنند. اما لینک های خارجیی به آن هایی گفته می‌شود که به صفحه ای در یک سایت یا دامین دیگر اشاره میکنند.

برای مثال یک لینک از این مقاله به صفحه تولید محتوا در همین سایت، به عنوان لینک داخلی شناخته می‌شود. اما ایجاد یک لینک از این مقاله به یک سایت دیگر مانند گوگل ، به عنوان لینک خارجی شناخته می‌شود.

اهمیت لینک سازی داخلی برای سئو سایت

آیا لینک سازی داخلی به سئو سایت کمک میکند؟ در جواب می‌توان گفت “بله !”

اگر میخواهید از اهرم لینک سازی داخلی به درستی استفاده کنید و تاثیر آن را در سئو ساییتان ببینید، نیاز است که موشکافانه تر به این موضوع نگاه کنید و متوجه اهمیت آن بشوید.

برای فهم بهتر این موضوع، ما آن را به سه دسته اصلی تقسیم میکنیم:

لینک سازی داخلی به موتورهای جستجو کمک میکنند که ساختار سایتتان را بشناسند

داشتن یک استراتژی درست در لینک سازی داخلی به ربات های گوگل کمک میکند که صفحات مختلف سایتتان را پیدا کنند و روند ایندکس شدن زودتر اتفاق بیفتد.

از زبان خود گوگل :

” بعضی از صفحات سایت در گوگل شناخته شده اند چون ربات ها از قبل آن ها را خزش کرده اند. اما صفحات دیگر زمانی پیدا می‌شوند که گوگل لینکی را از این صفحات شناخته شده به صفحات جدید دنبال میکند.”

استفاده از یک لینک سازی بهینه، راه را برای ربات های گوگل هموار میکند تا به طور منظم محتویات و صفحات سایت شما را پیدا کنند. دیگر مزیت آن، این مورد است که این لینک ها ارتباط بین محتوای دو صفحه را با یکدیگر نشان می‌دهند.

زمانی که از لینک سازی داخلی به درستی استفاده شود، سیگنال هایی به موتورهای جستجو داده میشود که به طور مثال صفحه (آ) به صفحه (ب) از نظر محتوایی مرتبط است.

اگر شما نتوانید به گوگل نشان دهید که صفحات سایتتان به هم مرتبط است، مخاطبانتان هم در واقع متوجه این موضوع نخواهند شد. در ادامه برایتان توضیح میدهیم که چگونه این استراتژی را در سایتتان پیاده سازی کنید.

لینک های داخلی اعتبار و قدرت را انتقال می‌دهند

لینک سازی درست بین صفحات مختلف سایت باعث می‌شود اعتبار و قدرت صفحات (Page Authority) به یکدیگر انتقال پیدا کنند و در نتیجه رتبه بندی صفحات در گوگل بهبود یابد.

این رتبه بندی توسط الگوریتم گوگل پیج رنک (PageRank) تعیین می‌شود که بستگی به کیفیت و اعتبار هر صفحه به صورت جداگانه دارد و صفحات از این طریق ارزش گذاری می‌شوند و در موتورهای جستجو رتبه می‌گیرند.

البته قابل ذکر است که گوگل در سال 2016 نمایش پیج رنک برای عموم را از دسترس خارج کرد، اما هنوز هم برای ارزش گذاری صفحات از این الگوریتم استفاده می‌کند و رعایت فاکتورهای آن باعث بهبود اعتبار صفحات می‌شود.

لینک های داخلی کاربران را بین صفحات مرتبط سایت هدایت می‌کند

لینک سازی داخلی یکی از عالی ترین روش ها برای بهبود تجربه کاربری (UX) سایت است زیرا این روش به بازدید کنندگان کمک میکنید که مطالب بیشتری را در سایتتان پیدا کنند به همین دلیل یکی از اولویت ها در خدمات سئو سایت می‌باشد.

برای مثال زمانی یک کاربر به صفحه یک محصول در سایتتان وارد شده با لینک دادن به سایر محصولات مشابه می‌توانید آن کاربر را به سمت محصولات دیگری که شاید به آن ها نیز نیاز داشته باشد هم هدایت کنید.

از طرفی دیگر باعث میشوید که کاربران مدت زمان بیشتری را داخل سایت سپری کنند که تاثیری مستقیم روی تجربه کاربری دارد و در نتیجه به بهبود جایگاه سایتتان در گوگل هم کمک می‌کنید.

مشکلات رایج در لینک سازی داخلی

در ابتدای لینک سازی داخلی که تعداد صفحات سایت کم میباشد به راحتی می‌توانیم به استراتژی خود پایبند باشیم، اما به مرور زمان که صفحات و مطالب سایت افزایش پیدا می‌کند ممکن است برخی از آن ها حذف یا از دسترس خارج شوند و مشکلات دیگری به وجود بیاید که در زیر به رایج ترین آنها اشاره می‌کنیم:

لینک‌های داخلی شکسته یا internal broken links

لینک های داخلی شکسته کاربران و همینطور ربات های گوگل را به سمت صفحات که دیگر در سایت موجود نیستند هدایت می‌کنند، و معمولا کاربران با ارور 404 یا page not found مواجه میشوند که اصلا برای اعتبار یک صفحه مفید نمی‌باشد و به سئو لطمه میزند.

حل این مشکل: این لینک ها را در سایت شناسایی کنید و اگر نیازی به آن ها ندارید حذفشان کنید و یا به یک صفحه سالم در سایت لینک دهی کنید.

استفاده زیاد از لینک داخلی در یک صفحه

زمانیکه یک صفحه بیشتر از حد مجاز لینک داخلی داشته باشد، از طرف ربات های گوگل به عنوان اسپم شناسایی و گزارش میشود.

حل این مشکل: حداکثر تعداد لینک از طرف گوگل تعیین نشده است ولی متخصصین باید این مورد را همیشه در نظر داشته باشند و به صورت طبیعی لینک سازی را انجام دهند.

صفحات فاقد لینک داخلی یا orphan page

این صفحات به صفحات یتیم معروفند یعنی به هیچ صفحه ای در داخل سایت لینک نشده اند و همچنین در سایت مپ هم وجود ندارند، در واقع این صفحات توسط ربات های گوگل پیدا نمی‌شوند و هرگز ایندکس نخواهند شد !

حل این مشکل: زمانی که صفحه ای از سایت دارای محتویات ارزشمندی است که در استراتژی سئو شما تاثیر گذار است، باید مطمئن شوید که دارای لینک داخلی می‌باشد، اگر اینطور نیست بهتر است آن را حذف کنید یا از تگ noindex استفاده کنید.

صفحاتی که به صورت دائمی ریدایرکت شدند

زمانی که در یک صفحه به صفحاتی از سایتتان که به صورت دائم ریدایرکت شدند لینک دهی میکنید، در اصل با این کار بودجه خزش سایت را کاهش می‌دهید و این کار برای سایت بسیار مضر می‍باشد.

حل این مشکل: لینک های داخلی سایت را به روز رسانی کنید و مطمئن شوید که کاربران و موتورهای جستجو را به سمت صفحاتی از سایت هدایت میکنید که ریدایرکت یا حذف نشده اند و هنوز از منابع مختلف ترافیک کسب میکنند.

نتیجه گیری

داشتن یک استراتژی ساده اما کارامد در لینک سازی باعث تقویت سئو سایت و بهبود جایگاه سایت در موتورهای جستجو خواهد شد. با یک برنامه ریزی دقیق و استفاده درست از بزار سئو دسترسی به این مهم کار دشواری نخواهد بود و نتیجه کار شما را شگفت زده خواهد کرد.

برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه دیجیتال مارکتینگ و طراحی سایت تخصصی با مشاوران ما ارتباط برقرار کنید

اشتراک گذاری:

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

سئو پین
Scan the code
Call Now Button